Tóth Bea – óvodavezető

„Mi leszel, ha nagy leszel?”-kérdezték gyakran gyermekkoromban.
„Óvónéni!”-válaszoltam erre mindannyiszor.

És ez így lett! És így is van azóta is!
Talán azért, mert elégszer ismételtem, talán, mert ez az én dolgom a világban. Ez utóbbiban hiszek én. Hálás vagyok az immár 32 éve történő folyamatos tanulásért, a közel 20 éve tartó óvónői munkáért és azért, hogy egymásra találtunk én, a hivatásom és a Waldorf pedagógia. A gyermekekkel töltött mindennapok tanítottak meg arra, hogy több van a gyermekekben, mint sem gondolnánk… Az antropozófiai alapokon nyugvó gyermekismeret révén a mindennapokban is alkalmazhatom ezeket a tapasztalatokat, ismereteket. Így lehetek része annak, amikor a gyerekek mutatják meg, hogy mivé akarnak válni.
Fontos nekem, hogy földi életem mindhárom aspektusa ápolásra kerülhessen, hogy a bennem lévő fizikait-lelkit-szellemit egy olyan, magam köré formált világban élhessem meg, amelyben mindent a szeretet ereje hat át és hogy ebben nevelhessem, ápolhassam

„… a holnapot a mában, a szellemet az anyagban, a szellemi létet a földi életben…”

(Dr. Rudolf Steiner)

CSATLAKOZZ!

Várjuk azoknak a családoknak a jelentkezését, akik gyermeke óvodáskorú, érdeklődnek a Waldorf pedagógia iránt és örömmel vennének részt a következő évtől az óvodai csoportunk életében.